Over scheiden
Over scheiden & echtscheidingsconvenant

U heeft besloten dat u wilt scheiden, maar u heeft geen idee wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Wat moet er allemaal geregeld worden? Waar moeten we beginnen? Wie kan ons hierbij helpen? Hoe ziet het echtscheidingstraject eruit? Hoe lang duurt het totdat we gescheiden zijn?

Hoe teleurgesteld, boos of verdrietig u ook bent, het is belangrijk dat u voor ogen houdt dat een scheiding eigenlijk niet meer is dan het maken van afspraken met uw partner. U regelt bijvoorbeeld hoe u de bezittingen verdeelt en wie er straks voor de kinderen zorgt. Natuurlijk is dat vreselijk ingrijpend. Alles wordt anders. Juist daarom moet u het voor uzelf zo opgeruimd en overzichtelijk mogelijk houden. Wij kunnen u daarbij helpen.

Nadat de eerste emoties wat gezakt zijn, is er een hoop te inventariseren en te regelen, zoals.

  • Een juiste verdeling van het vermogen (huwelijksvermogensrecht)
  • Een alimentatieberekening (kinderalimentatie / partneralimentatie)
  • Advies over nieuwe (koop)huisvesting
  • Een berekening van uw nieuwe netto besteedbaar inkomen

Voor de afwikkeling van de scheiding kunt u een advocaat of mediator inschakelen voor de juridische zaken, terwijl wij u kunnen ondersteunen met de financiele aspecten van een echtscheiding. Alle afspraken moeten worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit is een schriftelijke overeenkomst tussen u beiden. Hierin worden regelingen vastgelegd, zoals kinder- en partneralimentatie, de (koop-)woning, pensioenverdeling, verdeling van schulden en spaartegoeden, belastingrechten en -plichten en de inboedelverdeling. Als dit convenant bekrachtigd is door de rechter en is ingeschreven in de BasisRegistratie personen, bent u officieel gescheiden.

Gommanstax.
Verzekeringen, Hypotheken, Makelaardij
   Kerkstraat 33, Belfeld
   077 - 760 00 06
   06 - 31 91 55 23
   info@gommanstax.nl

Neem contact op